Friss hírek 2017.05.20

Komárom-Esztergom megyében elsők országosan 44 önálló beavatkozók lettünk

A Rédei Önkéntes Tűzoltó Egyesület május 20-án, a III. Megyei Tűzoltó Találkozón és Versenyen, ünnepélyes keretek között vehette át parancsát arról, hogy június 1-jétől megkezdheti az önálló munkát és a jövőben nyolc település mentő tűzvédelméért felel.

A jövő hónap elejétől önállóan, hivatásos tűzoltók jelenléte nélkül is beavatkozhatnak a rédei önkéntes tűzoltók. Az erről szóló dokumentumot május 20-án a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság képviseletében Fülep Zoltán tűzoltó ezredes, tűzoltósági főosztályvezető adta át a Komárom-Esztergom megyei egyesület elnökének. A rendezvényen részt vettek Réde és a környező települések vezetői, a társ- és rendvédelmi szervezetek képviselői. Az ünnepségen Fülep Zoltán úgy fogalmazott: ez az ünnepi alkalom az országban már nem az első, de Komárom-Esztergom megyében igen. Hozzátette, egy önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltóságnak szüksége van a központi támogatásra, és kellenek olyan emberek, akik akarnak és képesek tenni a környezetükért, az itt élő emberekért. Ez a feladat sok feladattal és megpróbáltatással jár. Mint mondta, a rédei egyesület már nagyon régóta bizonyít, több mint száz éves múltra tekint vissza, a maiak pedig nap-nap után önként, saját egyéb tevékenységüket félretéve tettek, tesznek a közösség érdekében. Rendelkezésre áll tehát az az állomány, amelyik hittel és akarattal képes végrehajtani a feladatokat. Beszéde végén a főosztályvezető átadta az önálló beavatkozásról szóló dokumentumot Volf-Link Boglárkának, a Rédei Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökének.
Mindezek után a történelmi egyházak képviselői megáldották az új laktanyát és a gépjárművet.

A Rédei Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja a Komárom-Esztergom Megyei Tűzoltó szövetségnek és alapító tagja a Kincsem Mentőcsoportnak. Kiváló kapcsolatot ápol a helyi civil szervezetekkel és a település környezetében lévő önkéntes tűzoltó egyesületekkel. Az önkéntesek rengeteg energiát fektetnek a megelőzésre és arra, hogy tájékoztassák a lakosságot, illetve a gazdálkodókat például a tűzvédelmi előírások változásáról, tűzmegelőzési kérdésekről, valamint a szabadtéri tüzek témájáról. Számos rendezvényen vesznek részt, ahol tűzoltási, műszaki mentési bemutatókat tartanak, népszerűsítik a tűzoltók és a katasztrófavédelem munkáját. A rédei az egyik legtöbbet vonuló tűzoltó egyesület Komárom-Esztergom megyében, havonta átlagosan öt értesítés érkezik hozzájuk. A rédei önkéntesek saját településük mellett Ácsteszér, Bakonybánk, Bakonyszombathely, Bársonyos, Csatka, Kerékteleki és Súr mentő-tűzvédelmében is jelentős szerepet vállalnak. Az egyesület negyvenhat tagot számlál, közülük harmincnégyen végeztek negyvenórás alaptanfolyamot, huszonkét önkéntes vállal aktívan szaktevékenységet, öten pedig tűzoltás vezetésére is jogosultak.

Az ünnepség után a meghívott vendégek, a versenyzők és hozzátartozóik felsorakoztak a Katasztrófavédelem Központi Zenekara után, majd átvonultak a laktanyától a tűzoltóverseny helyszínéig, az Esterházy Angolparkba.

A helyi tánciskola ünnepi keringője után Czunyiné Dr. Bertalan Judit, kormánybiztos, országgyűlési képviselő tartotta meg ünnepi köszöntőjét, majd köszönetet mondott azoknak, akik a hétköznapjaikban szolgálnak.

Pölöskei József, Réde település polgármestere elmondta, hogy már évek óta készül a polgármesteri hivatal és az egyesület is, hogy elérjék céljukat, ami nem más, mint hogy önállóan beavatkozók legyenek, mindezt a nagyobb biztonság érdekében teszik. Ennek elérésében megköszönte mindenkinek a közreműködését, majd jó versenyzést kívánt.
A Komárom-Esztergom Megyei Tűzoltószövetség elnöke Ágoston Gábor és alelnöke Schäffer László érdemjeleket adott át az önkéntes egyesületek tagjainak.

A versenyt Németi László tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató nyitotta meg. Elsőként gratulált az egyesületnek, majd átadta a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a BetterLED közös ajándékát, egy akkumulátoros térvilágító led lámpát, ezzel is segítve az egyesület indulását.
A megnyitót követően eldördült a startpisztoly és kezdetét vette a verseny, ahol hivatásos, önkormányzati, létesítményi és önkéntes tűzoltók – férfiak, nők és gyerekek – mérték össze tudásukat.

 

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

http://komarom.katasztrofavedelem.hu/hirek/4637-unnepeltek-felvonultak-versenyeztekegy-elmenyekkel-teli-nap-reden

 

FrissHírek

Meghívó - II. Baráti Ifjúsági Tűzoltó Verseny-Táborba

2017.08.11-12-13 Meghívó

II. Baráti Ifjúsági Tűzoltó Verseny-Táborba

Jelentkezési lap beleegyező nyilatkozat letöltése: ITT!

Meghívó letöltése: ITT!

Avartűz - Tatabánya - 2017.03.04.

"2017.03.04. Avartűz - Tatabánya
Egyesületünk riasztást kapott, miszerint Tatabányán a Fatelepi úton nagy kiterjedésű avartűz van. Egyesületünk tagjai puttonyfecskendővel, kéziszerszámokkal segítette Bánya/1 és Bicske egységeinek a munkáját. Riasztás 14:05-kor érkezett, 16:35-kor vonultunk le a kárhelyszínről."

Avartűz Tatabányán

2017.03.04

Avartűz Tatabányán

2017.03.04

Avartűz Tatabányán

2017.03.04

Avartűz Tatabányán

2017.03.04

 

Számlavezető

OTP BANK Nyrt

Számlasz.: 11740009-20015886
Adószám: 19144524-1-11

Lépjen kapcsolatba velünk itt:

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolat

Komárom-Esztergom Megyei Tűzoltó Szövetség

Székhelye: 2800 Tatabánya, Szent Borbála út 16.

Levelezési cím: Ágoston Gábor - 2944 Bana, Dobó I utca 17.

Telefon: +36 20 257 7344